Bild
Nästa artikel

Rosttest: Peugeot Partner Outdoor (2008)

Rost

Bilen är besiktad av Rostskydds-Metoder AB.
 

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Peugeot Partner är helt tillverkad i stålplåt. 95 procent av karossen uppges vara elförzinkad. Huv, baklucka och dörrar har tätande lim men endast tätade i fram resp nederkant. Inre behandling saknas helt. Dräneringar är få och små. Plus för innerskärmar i plast både fram och bak. Stänklappar saknas. Vid skjutdörrens framkant fnns en otätad öppning mot sidobalken. Undertill är det i stort sett plåtrent. Behandling fnns i ytterkant.

Partner har många helt oskyddade skarvar. Balkar och hålrum saknar skyddande behandling. Outdoor har hasplåt under motorn i metall. Men bränslekylaren sitter relativt oskyddat under högersidan. Bränsletank i komposit.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg: 2 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Rosttest: Peugeot Partner Outdoor (2008)
Rosttest: Peugeot Partner Outdoor (2008)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.