Bild
Nästa artikel

Rosttest: Peugeot 406 (2000)

Rost

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Garantin är förlängd från 6 till 12 år utan att några synbara förbättringar gjorts. Peugeot 406 är mycket bra galvaniserad och har bra plåtkvalitet, men däremot är bilen till stora delar obehandlad. Huv, baklucka, dörrar och balkar saknar vaxbehandling. Slitskydd av PVC finns på utsatta ställen på bottenplattan, men inte bakom bakaxeln.

Slitskydd saknas också vid fjäderbenets fastsättning. Peugeot 406 har plasttank och heltäckande innerskärmar fram och bak. Positivt är att det inte finns några skarvar i skärmkanter och tröskellåda. Dörrskarvarna är limmade, men på framdörrarna inte hela vägen.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg: 3 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Peugeot 406

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.