Bild
Nästa artikel

Rosttest: Peugeot 307 XR

Rost
Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Peugeot 307 är konstruerad för att stå emot rost. Få skarvar, huv i aluminium och framskärmar i plast är viktiga detaljer i rostbekämpningen. Även bränsletanken är av plast. Någon extra behandling i balkar och hålrum har emellertid inte Peugeot kostat på och rostskyddsbetyget blir endast en mellanbra trea på en femgradig skala.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg: 3 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Peugeot 307

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.