Bild
Nästa artikel

Rosttest: Opel Vectra Kombi (2005)

Rost

Opel Vectra har ett mycket välgjort rostskydd och belönas med högsta betyg av Vi Bilägares rostskyddsexpert Thomas Widström. Bilen är modernt konstruerad med få skarvar i både kaross och underrede.

Limningarna i dörrar och skärmkanter är bra utförda. Dessutom är bilen seriöst behandlad inuti dörrar, baklucka och balkar. Motorhuven är i aluminium, som inte kan rosta, och slitskyddet under bilen är av hög klass.

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg: 5 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Opel Vectra

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.