Bild
Nästa artikel

Rosttest: Opel Corsa 1,3 CDTi (2006)

Rost

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Redan gamla Opel Corsa var bra konstruerad och behandlad för att stå emot rost och den nya modellen är inte sämre. Skarvar runt huv, baklucka och dörrar är noga tätade. Dörrarna och balkarna i underredet är extra behandlade med vax inuti men Opel har snålat in på slitskyddet i bilens bakdel. Skärmkanterna är modernt konstruerade och saknar kanter som kan lagra grus och fukt.

Samtliga hjulhus skyddas av innerskärmar men det saknas stänklappar och det finns risk för att bakre skärmkanterna blir blästrade av vägsprut. Detta drar ned betyget som ändå slutar på en fyra.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg: 4 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Opel Corsa
Rosttest: Opel Corsa 1,3 CDTi (2006)
Rosttest: Opel Corsa 1,3 CDTi (2006)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.