Bild
Nästa artikel

Rosttest: Mitsubishi Space Star 1.3 GL (1999)

Rost

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Mitsubishi Space Star 1.3 GL är i grunden vettigt konstruerad för att motstå rost. Skarvarna på bottenplattan är få och detta minskar risken för att rosten ska få fäste. Bilen är också behandlad med rostskyddsmedel i dörrar och motorhuv. Den har vettiga dräneringshål i sparklådor och balkar och ger ett genomtänkt och gediget intryck vad det gäller ihopsättningen.

Däremot saknar Space Star nästan helt slitskydd på bottenplattan, vilket är både förvånande och alarmerande. Bilen har bra och täta innerskärmar i de främre hjulhusen, men saknar heltäckande innerskärmar i de bakre hjulhusen. Rostskyddsbehandling i hålrummen finns, men är inte lysande. När det gäller galvaniseringen uppger Mitsubishi en tjocklek på 8,5 my på bottenplattan och 7,0 my på övriga galvaniserade plåtar, vilket är godkänt.

Space Star skulle kunna bli en riktigt bra rostmotståndare om bottenplattans slitskydd förbättrades och behandlingen i hålrummen gjordes noggrannare.

Rostskyddsgaranti: 6 år.

Testinformation

Betyg: 2 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.