Bild
Nästa artikel

Rosttest: Mitsubishi Lancer Wagon 1,6 Comfort (2004)

Rost

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Motorhuv och baklucka är behandlade i fram- resp nederkant. Båda har bra limmade skarvar. Medelbra inte helt täckande innerskärm fram.Bak saknas skydd och skärmkonstruktionen har en smutssamlande hylla. Stänklappar finns.

Lancer har dessvärre tank och påfyllningsrör i plåt. Importören har försett bilen med en mycket bra underredsbehandling. Mindre bra är att det finns många skarvar undertill som är dåligt tätade.

Beröm för rostskyddsbehandlingen som troligen skyddar 3-4 år, vilket räddar den äldre konstruktionen.

Rostskyddsgaranti: 10 år.

Testinformation

Betyg: 3 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Rosttest: Mitsubishi Lancer Wagon 1,6 Comfort (2004)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.