Bild
Nästa artikel

Rosttest: MITSUBISHI Colt 1,5 (2009)

Rost
Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Kaross helt i plåt. Bakluckan har små dräneringshål men har väl tätade
fogar. Motorhuv är endast grundlackad på insidan. Vare sig dörrar, huv eller baklucka är rostskyddade. Innerskärm saknas bak men tankröret är skyddad mot stänk. Skärmkanten har lite bättre konstruktion men i främre delen finns en smutssamlande hylla. Yttre nedre delen av bakskärmen skyddas av en påklistrat plastfilm.

I framkant av framskärmen finns en tveksam ljudisoleringsfyllning. Fjäderholk fram är oskyddad och innerskärmen är inte helt täckande. Undertill är plattan ganska slät. Vissa skarvar är tätade men inte alla. Slitskydd finns endast i ytterkant. Bränsletank i plast. Hålrum och balkar är ej behandlade.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg: 2 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.