Bild
Nästa artikel

Rosttest: Mistubishi Colt 1,5 Instyle (2004)

Rost

Bilen är besiktad av Rostskydds-Metoder AB.

Colt har en rostkänslig grundkonstruktion. Slutbetyget blir dock godkänt, en trea, tack vare att Mitsubishi låter utföra en grundlig efterbehandling i svensk importhamn.
 

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Colt har en rostkänslig grundkonstruktion. Slutbetyget blir dock godkänt, en trea, tack vare att Mitsubishi låter utföra en grundlig efterbehandling i svensk importhamn.

Motorhuvens framkant, dörrarnas och bakluckans nederkanter samt hela underredet efterbehandlas. Det bör ge ett gott skydd under lång tid. Colt har plasttank med saknar stänklappar och bakre innerskärmar. Bakskärmarna har dessutom en liten smutssamlande hylla på insidan vilken kan bli en god grogrund för framtida rost.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg: 3 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.