Bild
Nästa artikel

Rosttest: Kia Cerato

Rost

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Kia Cerato har huv och baklucka obehandlade, men det finns spår av vax i dörrarna och kanterna är också ganska bra tätade med lim. Baktill saknas innerskärmar och skärmkanterna är vikta till en kraftig och mycket smutssamlande hylla.  Fram finns innerskärmar.


Underredet skyddas av ett heltäckande och välgjort slitlager som täcker annars öppna skarvar.  Balkarna har fått viss inre behandling, dock mest fläckvis. Trösklarna är dåligt dränerade, men har behandlats med vax på insidan. Bränsletanken är av plast och stänkskydd både bak och fram skyddar underredet mot grussprut. Betyget för Kia Cerato blir en medelmåttig trea.

Rostskyddsgaranti: 6 år.

Testinformation

Betyg: 3 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.