Bild
Nästa artikel
Vare sig dörrar eller baklucka har rostskyddats inuti på Jeep Renegade.
Vare sig dörrar eller baklucka har rostskyddats inuti på Jeep Renegade.

Rosttest: Jeep Renegade 2015

Rost

Jeep Renegade gör inte speciellt bra ifrån sig i rosttestet. Läs mer om varför.

Läs hela testet!

Vill du veta allt om de testade bilarna? I det kompletta testet redovisas samtliga testmoment, all fakta och fler bilder. Där kan du läsa mer om bland annat bränsleförbrukning, bilekonomi, rostskydd, ljus, kupébuller, barnsäkerhet, prestanda, kupé- och lastmått, krocksäkerhet och utrustning. PDF 11 sidor.
Motohuven är av aluminium, för övrigt är hela karossen av stålplåt. Vare sig baklucka eller dörrar har rostskyddats inuti. Och inte en enda skarv har skyddats med limsträng, vilket är ytterst ovanligt. Renegade har plastinnerskärmar fram och bak, men de täcker inte skärmkanten. Bra bakskärmskonstruktion.

Bottenplattan skyddas genom att vissa karosskarvar är tätade och att bilen har ett slitskydd på vissa partier men inte heltäckande. Balkar och hålrum har inte rostskyddsbehandlats och vi kunde redan se ytrost här och där, både utanpå och inuti vissa detaljer. Det är utan betydelse nu men är inte bra över tid. Bränsletank och påfyllningsrör i plast.

Rostskyddsgaranti: 7 år

Testinformation

Betyg: 1 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Jeep Renegade

Kommentarer

#1
2015-09-11 15:24

Burrrr.... skrämmande.

#2
2015-09-11 15:39

Bilene som selges i Norge og USA har limstreng på dører og bakluke. Har dere testet en førserie-bil???

#3
2015-09-11 21:28

Fast nu var det väl inte bara några limsträngar som saknades för att den skulle ha ett OK rostskydd...

#4
2015-09-12 00:02

Nei, men manglende limstreng er del av kritiken og bilene som selges mangler ikke limstreng!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.