Bild
Nästa artikel
Rosttest: Hyundai i40 (2013)

Rosttest: Hyundai i40 (2013)

Rost

i40 har en bra rostskyddsbehandling. Vax skyddar i huv, baklucka, dörrar och även i delar av balksystemet. Plastsköldar skyddar stora delar av chassit. I hålrummen under sköldarna saknas behandling.

Vissa karosskarvar är väl tätade, andra inte. Stänklappar finns vid varje hjul, men är för små för att skydda väl. Delar av testbilens slitskydd på dörrtrösklarnas insida hade blästrats bort av hjulsprut. Vid bakdörrarna finns en kant som riskerar att skadas på samma sätt.

Innerskärmarna fram är delvis av filtmaterial. Bakre hjulhusen har innerskämar av filtmaterial. Bränsletank i plåt, skyddad av PVC men ändå med rostrisk.

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Rostskyddsgaranti: 12 år

Testinformation

Modeller i det här testet:

Hyundai i40 2.0 Sport Automat

Betyg: 3 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Hyundai i40

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.