Bild
Nästa artikel

Rosttest: Hyundai Atos 1.0 GLS (2000)

Rost

Hyundai Atos 1.0 GLS testades och jämfördes mot nio andra småbilar i Vi Bilägare nummer 3/2000. Vår rostskyddsexpert Thomas Widström från Rostskyddsmetoder AB granskade och betygsatte samtliga modeller.

Hyundai Atos 1.0 GLS rostskydd tillhörde det sämre bland de testade bilarna. Faktorer som drog ned betyget var exempelvis bristfällig hålrumsbehandling, många karosskarvar, snål galvanisering och rostsamlande konstruktionslösningar.

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Rostskyddsgaranti: 6 år

Testinformation

Betyg: 1 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Hyundai Atos

Kommentarer

#1
2011-07-27 22:10

Vår Atos, årsmodell 2002, är nu 9 år och inte en tillstymmelse till rost under bilen. Den är inte särskilt välskött och har till råga på allt gått på kraftigt saltade vägar varje vinter. Tvättad först till våren... Förklara det den som kan...

#2
2012-10-16 03:20

Har en Atos-98, aningen lite ytrost i nederkant på dörrarna, första anmärkningen kom vid besikt. 2012 på en rostskadad tvärbalk inunder ( som lagats) inte dåligt för en sådan bil som nedkavlats i alla tester då när den var ny på marknaden ! ! ! !

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.