Bild
Nästa artikel

Rosttest: Honda Stream (2001)

Rost

Honda Stream ser modern ut på ovansidan, men undertill ger den ett gammalmodigt intryck. Bilen har både plåttank och många dåligt tätade skarvar i underredet.

En annan rostfälla är de bakre skärmkanterna, som bildar en smutssamlande hylla. Det finns inga innerskärmar som skydd, varken fram eller bak.
Stream saknar också invändig behandling med rostskyddsmedel och underredets slitskydd är neddraget till ett absolut minimum.

Betyget blir sämsta sänkbara.

Bilarna är besiktade av Rostskydds-Metoder AB.

Rostskyddsgaranti: 6 år

Testinformation

Betyg: 1 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Honda Stream

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.