Bild
Nästa artikel

Rosttest: HONDA CR-V (2002)

Rost

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Honda lämnar 6 års rostskyddsgaranti. CR-V har inga detaljer i mer rostbeständigt material än galvaniserad stålplåt.

Motorhuv, bakdörr, sidodörrar är helt obehandlade. Skarvarna är däremot väl limmade. Plus för tank i plast, skyddad av en ram. Innerskärmar saknas bak. Och där finns en smutssamlande hylla. Plastdetaljerna gömmer och samlar också smuts. Undertill är vissa skarvar tätade med pvc. Hjulhuset bak är sprutat med rostskydd dock ej den viktigaste ytterkanten. CR-V har kraftiga balkar undertill med två eller tre plåtar som är punktsvetsade, "inte riktigt bra" kommenterar Vi Bilägares rostskyddsexpert Thomas Widström och ger Honda betyget 2.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg: 2 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Honda CR-V

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.