Bild
Nästa artikel

Rosttest: Honda Civic (2001)

Rost

Honda Civic är en helt ny modell men karossen har dessvärre konventionella lösningar, som innebär att det finns flera känsliga ställen ur rostsynpunkt. I de bakre skärmkanterna och de främre fjäderbensholkarna finns en uppenbar risk för tidigare rostangrepp.

Honda Civic har bränsletank i plast och relativt få skarvar i karossen. Civic har bra innerskärmar fram och saknar helt invändig hålrumsbehandling, så väl i kaross som i dörrar. Slitskyddet är också ganska sparsamt.

Bilarna är besiktade av Rostskydds-Metoder AB.

Rostskyddsgaranti: 6 år

Testinformation

Betyg: 1 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Honda Civic

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.