Bild
Nästa artikel

Rosttest: Honda Accord 2,4 Type-S

Rost

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Honda Accord är inte särskilt väl rustad för att stå emot rosten. Det som är bra är att limfogarna i dörrar, huv och baklucka är välgjorda och att innerskärmarna fram är av vettig konstruktion.

Resten är mer tveksamt. Hela karossen är i plåt, liksom bränsletanken. Invändig behandling i balkar och hålrum saknas och skärmkanterna bak är av den smutssamlande sorten.

Även kjolpaketen längs sidorna binder mängder av fukt och smuts och underredets slitskydd är snålt tilltaget. Dessutom har tröskellådorna en gammaldags konstruktion med en öppen skarv rakt nedåt. Betyget blir det näst sämsta, en tvåa.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg: 2 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Honda Accord
Rosttest: Honda Accord 2,4 Type-S

Kommentarer

#1
2012-10-02 07:10

Tvätta din bil regelbundet! Underrede och avtork runt dörrskarvar. Lackskyddabilen,detta kan man göra själv! Japanarna vet vad de gör och som ägare till min 4:e Accord så har jag aldrig haft tillstymmelse till rost! Att klämma fram ett argument om att Japanska bilar har dåligt rostskydd är nog Europas sista vapen i konkurrensen men är enligt mig som jobbat hela livet med bilar ren propaganda!!!
Man kan hitta sena 80-talsmodeller som misskötts men som inte på långa vägar kan jämföras med andra Europeiska bilar som är helt genomrostade. Ett exempel är Mercedes (nästan hela modelprogrammet och Bmw3-ser.
Genomrostning är helt osannolikt om man följer mitt recept.Slarvar du med underhåll så får du helt enkelt betala för det oavsett modell.Accorden vill jag påstå tillhör en högre klass när det gäller hållbarhet med minimal rost!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.