Bild
Nästa artikel

Rosttest: Daewoo Kalos 1,4 16V (2003)

Rost

Daewoo Kalos har limmade skarvar i huv, dörrar och baklucka men bara rostskyddsmedel i dörrarnas nedre del. Bak saknas innerskärmar helt och konstruktionen har dessutom en smutssamlande hylla. Fram finns en liten tunn innerskärm med bristande passform. Plus för stänklapp fram och bak.

Bränsletanken är av plåt och är redan rostfärgad i skarven. Slitskyddet undertill är tunt och lämnar dessutom obehandlade ytor vid balkarna. Det finns många skarvar undertill som är otätade. Balkarna saknar hålrumsbehandling.

Thomas Widström kan inte ge annat än en etta i betyg för Daewoo Kalos.

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Rostskyddsgaranti: 6 år

Testinformation

Betyg: 1 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Daewoo Kalos

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.