Bild
Nästa artikel
Rosttest: Citroën C4 Picasso 2,0i Exclusive (2007)

Rosttest: Citroën C4 Picasso 2,0i Exclusive (2007)

Rost

Bilen är besiktad av Rostskydds-Metoder AB.
 

Tolv års rostskyddsgaranti men efter den tiden är det risk för att Citroën C4 Picasso inte längre är så fräsch.

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.
 

Tolv års rostskyddsgaranti men efter den tiden är det risk för att Citroën C4 Picasso inte längre är så fräsch.


Framtill är dock Picasso så rostfri som man kan önska. Huven är av aluminium och framskärmarna av plast. Men längre bak blir det sämre med rostbeständigheten. Dörrarna är tätade bara i nederkanten och någon invändig skyddsbehandling står inte att finna.  Underredet har försetts med ett slitlager bara i ytterkanterna, mot bilens mitt består rostskyddet bara av grundlack. Det finns en mängd oskyddade och otätade skarvar.  Stänklappar saknas och sparklådornas skarv utsätts för sprut från framhjulen. Baktill sitter innerskärmar av filt som på testbilen dröp av fukt.


Vi Bilägares rostexpert bedömer Picasso som sämre rostkyddad än den vanliga C4 – vilken har visat tydliga rostangrepp efter två år.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg: 2 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Citroën C4

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.