Bild
Nästa artikel
Rost

Rosttest: Citroën C2 1,6 VTR (2004)

Publicerad 22 september 2004 (uppdaterad 28 november 2016)

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Citroën C2 har tolv års rostskyddsgaranti och är modernt byggd med få skarvar i karossen. Däremot saknas helt invändig behandling i balkar och hålrum och huven är bara grundlackad på undersidan. Andra minusposter är att dörrarna endast är limmade i nederkant och att stänklappar saknas.

Underredet har ett slitskydd av PVC på de mest utsatta ställena men dörrtrösklarnas skarvar är öppna och oskyddade, liksom karosskarven i golvet bak. I det läget räcker det inte att skärmkanterna bak är av vettig konstruktion, att bra innerskärmar finns runt om och att bränsletank/bränsleledningar och delar av bakluckan är i plast. Betyget blir ändå underkänt.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg rost: 2 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.