Bild
Nästa artikel

Rosttest: Cadillac Seville (2001)

Rost

Likt de flesta amerikanska bilar saknar Cadillac i stort sett kompletterande rostskydd. Undertill finns många skarvar och inte ene enda har behandlats. De vikta plåtkanterna på dörrarna är inte ens limmade. Balkarnas innandömen saknar vax. De är istället fulla av salt och galvanisering som börjat frätas upp.

– En rostburk, kommenterar Thomas Widström på Rostskydds-Metoder. På ett par vintrar blir den rejält angripen.

Bilarna är besiktade av Rostskydds-Metoder AB.

Rostskyddsgaranti: 6 år

Testinformation

Betyg: 1 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.