Nästa artikel
Rosttest: BMW 528 (1998)
Rost

Rosttest: BMW 528 (1998)

Publicerad 22 september 1998 (uppdaterad 28 november 2016)

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

BMW 528 har ett noggrant rostskydd. Bilen har ett galvskikt som går upp jäms med takbågarna. Bilen har också extra vaxskydd i utsatta balkar.

Rostskyddsgaranti: 6 år.

Uppdatering:
Betyget har i efter hand ändrats till underkänt, eftersom det med tiden visat sig att tätningen i bakluckor och dörrar inte hållit måttet. Tätningen blir spröd och spricker med påföljd att fukt letar sig in vilket resulterar i rostangrepp på luck- och dörrskarvar. BMW:s ändrade metoder i fabrik ledde till förbättringar redan från och med årsmodell 2004.Testinformation

Betyg rost: 2 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.