Nästa artikel
Rosttest: Audi A3 (2012)
Rost

Rosttest: Audi A3 (2012)

Publicerad 25 mars 2013 (uppdaterad 28 november 2016)

Motorhuv och framskärmar är av aluminium. Överlag är alla skarvar i dörrar och baklucka väl tätade och skärmkanterna bak är av icke rostfrämjande utförande. Stora delar av framvagnen (dock ej länkarmarna) är av aluminium och de rejäla innerskärmarna fram är av plast.

Alla hålrum är mycket väl vaxbehandlade och det finns ett rejält PVC-slitskydd under hela bilen – men inte på de ställen som täcks av plastsköldar. Ljuddämparen är rostfri medan övrigt system är av vanlig stålplåt.

På minussidan finns innerskärmar av filtmaterial bak. Någon särskild behandling av bakluckan finns inte, inga främre stänklappar heller.

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Rostskyddsgaranti: 12 år

Testinformation

Modeller i det här testet:

Audi A3 2,0 TDI
Betyg rost: 5 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-03-26 10:08
SAABnia

ja Audin fick en femma varför? För att den är sprytad med pvc under?
Audin har också dessa filtar i bakskärmarna, vi får se om ett par år men jag betvivlar att Audin lever upp till sin femma.

#2 • Uppdaterat: 2016-09-13 01:42
Gortes

Jag har en A3 sportback uttagen 2013, ca 5000mil
Vaxade bilen igår och upptäckte rost på bagageluckan den kommer underifrån lacken.
Är det normalt för tre år gammal Audi????

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.