Bild
Nästa artikel
Ljustest: Volkswagen Touran, BMW Gran Tourer, Citroën Grand C4 Picasso

Ljustest: Volkswagen Touran, BMW Gran Tourer, Citroën Grand C4 Picasso

Ljus

Ett av halvljusen når över 100 meter och extra H7-lampa får en av bilarnas helljus att räcka 233 meter. Läs mer i Vi Bilägares ljustest av Volkswagen Touran, BMW Gran Tourer och Citroën Grand C4 Picasso.

Läs hela testet!

Vill du veta allt om de testade bilarna? I det kompletta testet redovisas samtliga testmoment, all fakta och fler bilder. Där kan du läsa mer om bland annat bränsleförbrukning, bilekonomi, rostskydd, ljus, kupébuller, barnsäkerhet, prestanda, kupé- och lastmått, krocksäkerhet och utrustning. PDF 11 sidor.
BMW med H7-lampor som standard levererar ett riktigt bra ljus. Halvljuset når över 100 meter.

Citroën är med sitt xenonljus och en extra H7-lampa för helljuset ett strå vassare. Helljuset når 50 meter längre än BMW:s och VW:s.

Touran har visserligen inte lika lång räckvidd, men istället ett behagligt vitt LED-sken som upplevs som mycket vilsamt och effektivt.

BMW Gran Tourer (Halogen):
Halvljus, längd: 107 m.
Halvljus, bredd: 27 m.
Halvljus, betyg: 4/5

Helljus, längd: 183 m.
Helljus, bredd: 16 m.
Helljus, betyg: 3/5
 
Citroën Grand C4 Picasso (Xenon + Halogen):
Halvljus, längd: 99 m.
Halvljus, bredd: 26 m.
Halvljus, betyg: 4/5

Helljus, längd: 233 m.
Helljus, bredd: 23 m.
Helljus, betyg: 4/5

Volkswagen Touran (LED):
Halvljus, längd: 80 m.
Halvljus, bredd: 22 m.
Halvljus, betyg: 3/5

Helljus, längd: 177 m.
Helljus, bredd: 18 m.
Helljus, betyg: 3/5

Kommentarer

#1
2015-11-20 10:59

Konsumentupplysning(!): Touran har som standard Halogen, den testade bilen har LED. Sedan finns det LED High även som tillval.

#2
2015-11-22 10:10

Det är ju dåligt av biltillverkarna att man inte kan fixa bra ljus titta på testbilarna i norrbotten MB ,BMW.AUIDI,VW och några till vad har dom på taket ,ja bågar med minst 3 xenonfjärrljus ,det kostar för mycket plastrackel i frontarna nör dom kör på renar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.