Bild
Nästa artikel
Ljustest: Kia Rio (2011)

Ljustest: Kia Rio (2011)

Ljus

Bländrisk: Chevrolet Aveo bedöms ha hög bländningsrisk för mötande bilister på halvljus, medan Kia Rio har acceptabel nivå.

Lamptyp halv/helljus: Aveo konventionella reflektorer med H7-lampor för halvljus plus H1-lampor för helljuset. Kia har samma typ av lösning med H7 respektive H1.

Lampbyte: Det är förhållandevis enkelt att komma åt Aveos strålkastare från motorrummet för lampbyte. Rio är också enkel att komma åt på höger sida. På förarsidan sitter säkring- och reläboxen i vägen. Tar man av locket blir det lite enklare.

Kommentar: Både Aveo och Rio har bra halvljus, Chevrolet är till och med snubblande nära ett högre betyg, tack vare bättre längd och bredd. När det gäller helljus överraskar Aveo med en väl tilltagen räckvidd, som slår Rios med 54 meter. Sammantaget har Chevrolet Aveo klart bättre belysning än Kia Rio.

Testinformation

Modeller i det här testet:

Kia Rio 1.2 ECO EX
Chevrolet Aveo ECO 1.2 LT

Betyg halvljus: 3 av 5
Betyg helljus: 2 av 5

Betyg

  • 5 = Utmärkt
  • 4 = Mycket bra
  • 3 = Bra
  • 2 = Godkänt
  • 1 = Underkänt
Taggar: Ljus, Kia Rio

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.