Bild
Nästa artikel
Ljustest: Citroën C4 Grand Picasso, Opel Zafira, Renault Grand Scenic (2016)

Ljustest: Citroën C4 Grand Picasso, Opel Zafira, Renault Grand Scenic (2016)

Ljus

Xenon och halogen visade sig vara bäst i räckvidd och längd. Och en välplacerad halvljuskägla presterade inte alls lika bra med helljuset påslaget. Läs mer i Vi Bilägares ljustest.

Läs hela testet!

Vill du veta allt om de testade bilarna? I det kompletta testet redovisas samtliga testmoment, all fakta och fler bilder. Där kan du läsa mer om bland annat bränsleförbrukning, bilekonomi, rostskydd, ljus, kupébuller, barnsäkerhet, prestanda, kupé- och lastmått, krocksäkerhet och utrustning. PDF 11 sidor. OBS! Du som är prenumerant kan läsa testet gratis. Läs mer om hur du gör via länken: vibilagare.se/digitalt
Citroën med en blandning av xenon och halogen har det bästa ljuset sett till räckvidd och längd, knappt före Renaults full-LED-lampor. Renault har vitare sken på helljusets bortre gräns, men nästan 50 meter kortare än C4.

Opel har välplacerad ljuskägla på både halv- och helljus men avsevärt kortare på helljuset. Opel var dock nära betyget två på helljus.

Citroën C4 Grand Picasso (Xenon/H7):
Halvljus, längd: 102 m.
Halvljus, bredd: 26 m.
Halvljus, betyg: 3/5

Helljus, längd: 230 m.
Helljus, bredd: 33 m.
Helljus, betyg: 4/5

Opel Zafira (LED):
Halvljus, längd: 90 m.
Halvljus, bredd: 27 m.
Halvljus, betyg: 3/5

Helljus, längd: 156 m.
Helljus, bredd: 4 m.
Helljus, betyg: 1/5

Renault Grand Scenic (LED):
Halvljus, längd: 101 m.
Halvljus, bredd: 27 m.
Halvljus, betyg: 3/5

Helljus, längd: 183 m.
Helljus, bredd: 34 m.
Helljus, betyg: 4/5

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.