Nästa artikel
Volvo V60 – rapport från provkörningen
Provkörning

Volvo V60 – rapport från provkörningen

Publicerad 15 maj 2018 (uppdaterad 16 maj 2018)
Vi Bilägare var bland de första som fick chansen att provköra Volvos folkliga kombi V60 i Barcelona. Se video från provkörningen i artikeln!
Idag är en viktig dag för Volvo. För första gången har journalister fått provköra nya ”folkbilen” V60.

Känner du dig folklig nu, Tommy Wahlström?
– Alltid! Men sanningen och säga är de bilar vi fått köra i Barcelona idag allt annat än folkliga. Fullutrustad kostar dieseln D4 med 190 hk närmare 570 000 kr och bensin versionen vi provkört, T6 AWD med 310 hk, över 600 000 kr!
 
Mycket pengar! Är V60 värd det?
– Helt krasst tycker jag nog att ingen familjebil ska behöva kosta en halv miljon men lastar man på konkurrenterna hamnar dom också på den här nivån. Prislistan för nya V60 börjar på mer humana 317 000 kr för D3 med 150 hk och manuell låda.
Hur är den att köra då?  
– Väldigt trevlig! V60 är nästan två decimeter kortare och tre cm smalare än V90 och tillsammans med en lägre motorhuv gör det absolut att bilen känns mer lätthanterlig. Köregenskaperna är väldigt fina och framförallt med bensinmotorn blir bilen riktigt underhållande!
 
Och hur är det med utrymmet?
– Den är absolut rymligare än gamla V60, både för bagage och passagerare. Men man sitter lågt och kardantunneln stjäl mycket fotutrymme i baksätet. Bakluckan lutar inte lika kraftigt som i V90 vilket gör att V60:s bagagevolym bara är 30 liter mindre men lastgolvets längd är kortare så om det är långa men låga saker man behöver lasta, är fortfarande V90 den rymligare bilen. Men nu hinner jag inte snacka mer. Måste ut och köra nya V60! 

Läs hela provkörningen i Vi Bilägare 08/2018 som kommer ut den 29 maj. Prenumeranter får tidningen en vecka innan det. Läs mer om prenumeration här!

Diskutera: Vad tycker du om Volvo V60?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.