Bild
Nästa artikel
Provkörning

Peugeot 508 SW – rapport från provkörningen

Publicerad 23 november 2018 (uppdaterad 23 november 2018)
Vi Bilägare skickade redaktionschef Tommy Wahlström till Portugal för att provköra kombiversionen av nya Peugeot 508.
Hej Tommy! Du ser glad ut där i bagageutrymmet på nya Peugeot 508 SW!
– Ja, jag är ju en rätt glad och positiv person! Sedan är kanske inte just det här det bästa stället att sitta på i nya 508. Ärligt talat är det ganska trångt här bak.
 
Ja, takhöjden ser låg ut? 
– Faktum är att man på presskonferensen gjorde stort nummer av att nya 508 SW är 6 cm lägre än förra generationen och den lägsta kombin i sin klass! Den typen av uppgifter brukar sällan vara i fokus på den här typen av övningar. Men det här är framförallt en livsstilskombi. Vill man han maximalt lastutrymme får man ta den billigare mellanklassaren 308 SW istället.
 
Hur är den att köra då?
– Väldigt bra! Skön åkkomfort och väldigt fina drivlinor. Den har en egen stil och en hel del udda lösningar för den som föredrar franskt egensinne framför tysk präktighet. Och dessutom tycker jag den är väldigt snygg! 
 
När kommer den till Sverige? 
– Ja, det dröjer tyvärr en stund. Fabriken har inkörningsproblem så produktionen är minst tre månader försenad. Det här betyder att vi inte kan räkna med att ha bilen här hemma förrän fram mot sommaren. Priserna är inte fastställda men jag gissar att prislistan kommer att börja kring 300.000 kr.

Läs hela provkörningen i Vi Bilägare nr 18/2018 som utkommer den 11 december. Prenumeranter får tidningen först av alla. Läs mer om prenumeration här.

Diskutera: Vad tycker du om Peugeot 508 SW?

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.