Bild
Nästa artikel

Nya Honda Jazz - bekant men förbättrad

Provkörning

Nya Honda Jazz ser ut som sin föregångare. Men är i bättre form. Vi Bilägares Marianne Sterner har provkört nykomlingen - som övertygar.

- Jazz är nästan samma bil som sin föregångare. Och det är verkligen inte det sämsta, säger Marianne Sterner till Vibilagare.se och fortsätter:

- Honda har förbättrat bilen. Det har tillkommit bättre funktioner, den har blivit lite större och även blivit uppsnyggad inuti.

Honda listiga småbil Jazz såg dagens ljus 2001. Nu kommer uppföljaren. Och den nya generationen påminner en hel del om sin föregångare, men är enligt Vi Bilägares testchef Marianne Sterner klart förbättrad. Därmed blir likheten med föregångaren en fördel.

- Det är absolut en fördel, för Jazz är en av de mest praktiska småbilarna som man kan hitta, säger Marianne Sterner.

Finns det någon nackdel med likheten med föregångaren?

- Nackdelen är ju givetvis att ens bekanta kanske inte ser att man köpt en ny bil om man byter sin gamla Jazz mot en ny, säger Marianne Sterner med ett skratt.

Och varför ska man då byta upp sig?
- Den gamla Jazz var inte den bästa bilen när det gällde krocksäkerhet, så Honda har gjort en ny variant där detta ska vara bättre. Sedan får vi se om det blir så.

Nya Jazz är fem gram koldioxid från att vara klassad som svensk miljöbil, kommer det påverka försäljningen?

- Det är faktiskt en nackdel, men vi får komma ihåg att det bara är vi i Sverige som har dessa krav. Och vi är inte någon av de viktigare marknaderna för Honda Jazz, med tanke på hur bra den säljer på andra marknader.

Tror du det finns en marknad för Jazz i Sverige?

- Det hoppas jag att det gör, för praktiska småbilar tycker vi om. Jazz är så rymlig och flexibel att den kan ersätta betydligt större bilar.

Läs hela provkörningen av Honda Jazz i Vi Bilägare nr 14.
Taggar: Provkörning

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.