Bild
Nästa artikel
Provkörning

Mitsubishi Eclipse Cross – rapport från provkörningen

Publicerad 16 juni 2017 (uppdaterad 28 november 2018)
Tommy Wahlström från Vi Bilägare befinner sig nere i Barcelona för att provköra Mitsubishis nya suv Eclipse Cross, ett stort kliv framåt kvalitetsmässigt.
Hej Tommy, hur verkar Mitsubishi Eclipse Cross? 
– Riktigt bra, tackar som frågar! Jag tycker Mitsubishi tagit ett jättekliv designmässigt, både exteriört och interiört. Från att bygga ganska plastiga som simpla bilar är steget långt till Eclipse Cross som jag tycker känns väldigt modern. 
 
Vad är det för slags bil? 
– Den delar bottenplatta med suven Outlander men på den grunden har man byggt en snitsig suv-coupé med siktet inställt på Toyota CH-R, Land Rover Evoque, VW Tiguan, Kia Sportage och Nissan Qashqai. Ett getingbo där Mitsubishi inte riktigt haft så mycket att komma med på senare år. 
 
Outlander som laddhybrid har ju blivit en riktigt storsäljare i Sverige.
– Ja så visst är det oerhört märkligt att Mitsubishi valt att inte ge Eclipse Cross laddmöjlighet? Man säger att man bedömt att det inte skulle gå att få den affären lönsam men jag undrar om man tänkt rätt. I en bil med det här stuket tror jag att laddhybridförandet suttit som en smäck och kunnat locka många nya kunder till märket.
 
Och hur känns den att köra?
– Till skillnad från några av konkurrenterna har inte Mitsubishi försökt göra Eclipse Cross så personbilslik som möjligt. Den känns väldigt mycket suv. Lite högre, lite tyngre mer, lite större utan att för den skull vara det. Det är ingen oangenäm känsla men ganska annorlunda jämfört med vad Toyota eller VW erbjuder. Men jag berättar mer i nr 10! 

Vi Bilägare nummer 10/2017 landar i butik den 4 juli. Prenumeranter får tidningen en vecka tidigare. Läs mer om prenumeration här.

Diskutera: Vad tycker du om Mitsubishi Eclipse Cross?

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.