Bild
Nästa artikel
Provkörning

Kia Cee’d – rapport från provkörningen

Publicerad 9 februari 2018 (uppdaterad 9 februari 2018)
Vi Bilägare fick ett exklusivt förhandsprov av Kia Cee’d. Se videoklipp från provkörningen i artikeln!
Tommy Wahlström befinner sig återigen i Spanien, denna gång tillsammans med Årets Bil-juryn, för att provköra tredje generationen av Kias mellanklassbil.

Hej Tommy, du är tillbaka i Barcelona?
– Jajjamen! Det känns som om det vore enklare om jag flyttade ner hit och provkörde på heltid! 

Vad har du kört? 
– En mycket tidig version av nya Kia Cee’d som får officiell premiär på bilsalongen i Genève. En viktig bil för Kia. Cee’d är den bäst säljande modellen i Sverige. 

Och hur verkar den? 
– Absolut mycket modernare! Förra generationen kom 2012 och det har hänt en del sedan dess. Nya aktiva säkerhetssystem, bättre förarmiljö och en jättefin ny 1.4 liters bensinturbo är några av nyheterna. 

Har du hittat några tveksamheter? 
– Nja, jag är osäker på hur väl man lyckats dämpa däckbullret. Cee’d är nära släkt med Hyundai i30 som visat sig vara riktigt högljudd på svensk asfalt! Kia säger att man även testat Cee’d i Sverige för att kunna finjustera den så den blir tystare hos oss. Vi får se om man lyckats i sommar då se första bilarna kommer. Men jag berättar mer i den fullständiga provkörningsrapporten! 

Läs mer om provkörningen av Kia Cee’d i ett kommande nummer av Vi Bilägare. Prenumeranter får tidningen cirka en vecka innan den finns att köpa i butik. Läs mer om prenumeration här.

Diskutera: Vad tycker du om Kia Cee'd?

Den gamla 1,4T-motorn på 140 hästar är utbytt till en 1,5-litersmaskin som får stöttning av ett 48V-system med en elmotor på 17 hk.

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.