Nästa artikel
DS 3 Crossback – rapport från provkörningen
Provkörning

DS 3 Crossback – rapport från provkörningen

Publicerad 12 mars 2019 (uppdaterad 15 mars 2019)
Vi Bilägares Tommy Wahlström åkte ner till en blåsig fransk riviera för att testa nya småsuven DS 3 Crossback.
Hej Tommy! Skägget ser vilt ut idag? 
– Du, det blåser som tusan här på franska rivieran idag! Inflygningen till Nice var det skumpigaste jag varit med om! Men det är en kul bil jag fått köra. 

Ja, DS 3 Crossback. Vad är det för något? 
– En ny, liten premium suv som byggs på samma bas som bland andra nya Peugeot 208. Jag tycker det är spännande med lite lyx även i minsta klassen, bilen är ju bara 4,12 m lång. Och dessutom kommer den som elbil som vi också fått prova en liten sväng här. 

Och hur verkar den då? 
– Komfort är ju helt klart prioriterat och det tycker jag är rätt. Jag tror att köparen av en sån här bil föredrar mjuk fjädring och låg ljudnivå framför krispiga köregenskaper. 
Elbilen då? 
– Jättespännande! Upp till 32 mil räckvidd, 100 kW snabbladdning och batteriet inkräktar inte alls på kupeutrymmet vilket är extra viktigt i en så här liten bil. 

Vad ska de kosta och när kommer de till Sverige? 
– Priser är inte klara ännu men DS 3 med förbränningsmotor kommer i augusti och elvarianten i oktober. Men resten berättar jag i nästa nummer av Vi Bilägare!

Läs hela provkörningen i Vi Bilägare 05/2019 som kommer ut den 26 mars. Prenumeranter får tidningen en vecka innan det. Läs mer om prenumeration här!

Diskutera: Vad tycker du om DS 3 Crossback?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.