Bild
Nästa artikel

Testvärden: BMW 218d, Mercedes B 220 D & Volkswagen Golf Sportswagon (2019)

Nybilstest

Högbyggda, flexibla och rymliga men ändå kompakta bilar lever på skuggsidan trots att de är smartare val än sina konventionella kusiner. Kan nya Mercedes B 220 d öka intresset? Matchen går mot BMW 218d Active Tourer och Volkswagen Golf 1,5 TSI Sportsvan.

Testbilen hade BMW:s enklaste mediesystem. Det är lätt att sköta med iDrive-vredet och kringliggande knappar och har en ganska liten men ändå tydlig skärm.
Mercedes’ största system har oändliga funktioner och möjligheter att styra saker och ting. Principerna är enkla, sedan gäller det att minnas vad som finns var.
VW:s stora pekskärm reagerar mycket snabbt och har kristallklar grafik. Riktig volymratt hade varit bra, men det finns ju en lättskött tangent på ratten också …
I volkswagen är det enkelt att slå på/av passagerarkrockkudden.
Till BMW kan Isofix-fästen i passagerarstolen beställas, 900 kronor.
Tes

Är du tidningsprenumerant? Skapa din digitala inloggning.

Registrera
Digital prenumeration
Läs allt på Vi Bilägare från endast 29 kr

Det här är en del av vårt premium-innehåll. För att läsa vidare behöver du starta en prenumeration eller logga in ifall du redan har ett konto.

Läs mer

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.