Bild
Nästa artikel

Perfekt transportör

Dacia Logan i familjetest - vecka 2

Vi Bilägares Dacia Logav MCV fortsätter att tuffa på hos testfamiljerna. När familjen Jansson i Norrtälje fick fingrarna på ratten kom transportuppdragen slag i slag; jordsäckar till trädgården, ny toalettstol till dottern...

"Extrapris på plantjord - hur får det plats?
Jo det måste utforskas!
 
Jordsäckarna tar sin plats, och har ju sin vikt.
Eftersom bagageutrymmet saknar tröskel är det lätt att lasta och lossa allt.  Logans delade baklucka är inte så dum, här kan inte ens den längste person  slå i huvudet.  Lite sikt tappar man bakåt, på grund av stolpen, men man vinner också en fördel.

Viktmässigt  blev det inte så tungt ändå, hela lasten bar Logan med bra resultat.

Under förmiddagens skubb och ärenden har den visat sig vara lättmanövrerad på trånga ytor. Dessutom är utrymmet verkligen bra. Den inköpta platnjorden placeras på sin plats, maten på sin och slutligen ett antal kassar med insamlade vinster till Lions lotteri får sin egen plats och aldrig behöver de olika katogorierna av varuslag mötas, det är bra ibland!  
Ändå plats för flera personer fastspända i bilen.

Många goda vänner, grannar, gamla jobbarkompisar, med flera,  blir nyfikna då de får se Logan.   Flera har läst om den i Vi Bilägare och för en del andra är det ett helt nytt bilmärke.
Deras intresse och nyfikenhet tilltar då de får se utrymmet och höra talas om prisnivån. Det känns kul.

Under eftermiddad och kväll gick resan till Uppsala för lite olika sammanträffanden och ärenden.

Några mil går då på riktigt bra motorväg. Där visar Logan upp sin rätt pratsamma sida. Det hörs en del från såväl  motor som väg. Den inbyggda, personliga decibelmätaren i huvudet vill jämföra med  ljudnivån i en Golf-kombi från -95, som vi tidigare delat några mil med.
(Då, före sekelskiftet klagades det inte på  ljudet i den bilen, som på sin tid  betingade 120.000:-- i nypris. Jojo ).


En viss styrvillighet gör att den där trygga gången inte vill infinna sig riktigt, gissar att det kan handla om däcken, eller toe in -justering. Kanske bilen är på just det här sättet, inte bråkig men ändå inte riktigt lugn.
 
Motorn räcker  till vid körning utan hets. Det finns inte stora mängder av krut precis, men Logan erbjuder ju andra värden. Det lär bli mer körning  på stor väg, med tung last endera dagen, få se vad den duger till då.

 Ett syfte med Uppsalavisiten, var att inköpa och bärga hem en alldeles bestämd modell av toastol till dotter och måg, från det stora byggvaruhuset.  Ett uppdrag som syntes vara  väl lämpat för Logan.Soffan längst bak fälldes framåt och där fanns plats nog för den "åttonde stolen", förankrad  i trygga säkerhetsbälten - och fortfarande plats för fem sittande personer medkassar och grejor.

Byggvaruhus är i varje fall bättre än möbelvaruhuset, mycket bättre, anser den här skribenten..."

Norrtäljehälsningar från familjen Jansson.
Taggar: Reportage

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.