Bild
Nästa artikel

Audi Q5 - trevlig men lömsk

Reportage

Strömmen av bilar i kompakta suvklassen vill aldrig ta slut. Nu kommer det senaste tillskottet från Audi. Vi Bilägares Christian Ellmark har testat Audi Q5 - och här kommer ett smakprov från provkörningen.

Audi Q5 är på väg till Sverige, och lanseras troligen vid årsskiftet. Men redan nu har Vi Bilägare provkört den kompakta suven - som är ett nummer mindre än storebror Q7.

Designen präglas av samma formspråk som i Audi A4 och A6, fast med en stöddigare attityd. Ändå är Q5 personbilslik, både i utseendet och hur bilen är att köra. Q5 är bjuder på en trevlig körupplevelse, men kan överraska sin förare om den blir hårt pressad. Trots antisladdsystem kan man få uppleva förlorat grepp och slängar med bakvagnen.

Förarplatsen är elegant utformad och komforten är god. Sikten är däremot dålig, både närsikten framåt och snett bakåt.

Priset för Audi Q5 är i överkant, med extrautrustning handlar det om bilar för runt 400 000 kr, även med basmotorn. Något i högsta laget - även för en bil med den status som en Audi Q5 skänker sin ägare.

Läs mer om Audi Q5 i Vi Bilägare nr 11, där hela provkörningen kommer att publiceras. Missa inte det!
Taggar: Reportage

Kommentarer

#1
Gyll Enhammar
2008-09-29 14:36

Klart mer prisvärd än den apfula Volvo XC60.

Det finns ingen anledning att köpa en 8000kr dyrare XC60, som är dessutom är svagare, fulare och inte har kvalitet.

Det blir en Q5:a, bara den går in i vårt avtal.

#1
G Wallin
2009-02-28 00:47

Provkörde en Audi Q5. En av de sämsta bilar jag provört. Dålig sikt, man sitter lågt, bilen uppför sej konstigt vid undanmanövrar och kvaliteten verkar lite si och så.

#1
Mats L
2009-10-27 19:33

Wallin: Q5 får lovord världen över för just sin kvalitet, så jag vet inte hur du menar....

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.