Bild
Nästa artikel
Trafikpolis, Skoda Octavia iV och G-Tec och bilbesiktning

Trafikpolis, Skoda Octavia iV och G-Tec och bilbesiktning

Podcast

Avsnitt 205: Dubbelt upp av Octavia – vi har provkört med gasdrift och som laddhybrid. Dessutom bilbesiktningens utveckling efter avregleringen och trafikpolisen Håkan pratar igenfrostade rutor och släckta bakljus.

I senaste avsnittet av Vi Bilägares podcast förklarar Fredrik Diits Vikström vad som hänt tio år efter att besiktningen slutade vara statlig och blev privat.

En av trenderna är att det är svårt att överblicka hur mycket besiktningen faktiskt kostar. Generellt sett har den blivit dyrare, men de flesta aktörer har olika tillfälliga kampanjpriser för att locka kunder.

– Man fullständigt bombarderas av utskick från alla besiktningsföretag, säger Maria Dahlin.

Nästa ämne är Skoda Octavia som nu även finns med laddkontakt. Den är riktigt snabb, enligt Klas Skarin.

– Bensinmotorn och elmotorn skjuter på riktigt bra, säger han.

Skoda Octavia finns även med gasdrift kallad G-Tec. När Maria Dahlin nyligen skulle tanka en gasbil kärvade kontakten och när den togs bort uppstod ett högt ljud som kan få en ovan gasbilist att bli rädd.

– Jag frågade några sopgubbar om kontakten och fick hjälp. När jag sedan skulle ta bort kontakten sa det bara ”poff”. Jag blev lite utskrattad av sopgubbarna, säger hon.

Klas Skarin som provkört flera gasbilar påpekar att gasbilisterna snabbt vänjer sig vid tankningen och att den alltid brukar gå bra.

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. I det här avsnittet hör du Klas Skarin, Fredrik Diits Vikström och Maria Dahlin. Vi intervjuar också Håkan Klingborg, trafikpolis i region väst.   

Du kan lyssna i spelaren genom att trycka på play-knappen. Du kan prenumerera på Vi Bilägares podcast helt gratis via iTunes eller valfri podapp! Vi finns också på Spotify!

Trevlig lyssning önskar Vi Bilägares redaktion!

Diskutera: Vad tyckte du om detta avsnitt?

Kommentarer

#1
2020-12-11 15:44

"Poff" låter det alltid när man tar bort munstycket, när övertrycket skall ut.

#2
2020-12-12 01:22

Det kan vara lite ljudligt på olika sätt när man tankar fordonsgas, men det blir en vanesak som man knappast inte tänker på.

#3
2020-12-14 15:35

När ni gör 4-5 nyheter ifrån podcasten (som man redan har lyssnat på så försvinner nyhetsvärdet och förtroendet för mig.
De blir bara onödigt spam.

#4
2020-12-14 17:43

”Skjuter på bra”? Gud vad onödigt. Det drar ju mer bränsle...

MVH AL

#5
2020-12-15 13:59

Spam spam klart vib får väl inga inbjudningar till provkörningar i Spanien längre så då måste dom puscha på annat tex podden

#6
2020-12-16 16:59

Hej! På startsidan märker vi tydligt ut att detta är en podcast, det är svårt att göra det ännu tydligare tyvärr...

#7
2020-12-16 17:02

Jag har fått flera mejl från Bilprovningen att jag ska registrera mig där för att få erbjudanden och påminnelse om min nästa besiktning. Min Captur II behöver inte besiktigas förrän 2021.

#8
2020-12-16 17:03

Jag menar *2023. Den är nyinköpt.

#9
2020-12-16 18:38

.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.