Bild
Nästa artikel
Så säkert sitter småttingarna

Så säkert sitter småttingarna

Podcast

Avsnitt 55: Senaste avsnittet av Vi Bilägares podcast handlar om när vi testade hur barnsäkra årets långtestbilar är. Vi pratar också om provkörningen av nya Audi Q5 och hittade en kopierande katt på Los Angeles Auto Show.

Tryck på play och lyssna in Vi Bilägares podcast. I det här avsnittet hör du webbredaktören Maria Dahlin som får besök av redaktionsmedlemmarna Tommy Wahlström och Nils Svärd.
 
Du kan lyssna i spelaren högst upp på sidan men även ladda ner podden gratis (högerklicka på filen intill artikeln och välj "spara länk som"). Med podden nedladdad kan du lyssna när du vill och var du vill. Du kan även prenumerera på Vi Bilägares podcast via iTunes och valfri podapp!
 
Trevlig helg, önskar Vi Bilägares redaktion.
 
Diskutera: Vad tyckte du om veckans avsnitt?
Taggar: Podcast

Kommentarer

#1
2016-11-26 14:43

Bakdörrarna tränger in vid sidokrock?

Det kan mycket väl hända på bilar med en svag och dåligt förstärkt C-stolpe men det testas ju inte så det får man inte veta, annars är det B-stolpen som kan fjädra in varierande mycket men knappast så mycket att en bakåtvänd barnstol träffas och är det en framåtvänd så påverkas den inte alls av en viss ändring av B-stolpen och sidokrockkuddarna sitter vid ryggstödet i baksätet och skulle därmed inte vara till nytta för en bakåtvänd.

Så i det ena fallet gör den ingen nytta och i det andra fallet behövs den inte om inte hela smällen tar på C-stolpen - SOM vi då inte vet vad den tål eftersom ingen krocktestar det...

Där får man gissa själv baserat på vem som har flest förstärkningar och balkar i C-stolpen.
Ju vekare C-stolpe desto större risk för inträngande bakdörr.

För passagerare är det en annan fråga eftersom man av sidoaccelerationen lätt trycks mot dörren men man uppger ju inga resultat eller visar film på sidokrock med vuxna passagerare i baksätet.
Det är nog mer troligt att det som befinner sig i baksätet trycks mot dörren av sidoaccelerationen än att det blir en smäll av en inkommande dörr.

Dessutom borde ni notera problemet med glassplitter som flyger in över kupen i vissa bilar, barnstolarna fulla med krossat glas.
Inget ni ser som ett problem?

För övrigt noterar Audi Q7 anmärkningsvärt dåliga resultat i EuroNcap, flera SUV klarar sidokrock utan att sidorutorna krossas, men inte Q7 trots att den är så stor och i stolpkrocken flyger glastaket av som locket på en konservburk... och bucklan i sidan efter stolpen är i djupaste laget... nog hade man förväntat sig mer från Audis dyraste bamsebil...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.