Bild
Nästa artikel
Rostig Mondeo och ryckig bilmarknad

Rostig Mondeo och ryckig bilmarknad

Podcast

I avsnitt 157: Vi summerar hur det gått för våra begagnade långtestbilar samt pratar med Bil Sweden om bilmarknaden 2019 och vad vi kan förvänta oss 2020. Dessutom svarar vi på läsarnas funderingar kring de nya långtestbilarna och pratar om elbilsbatteriers andra liv. Plus lite godisavsmakning.

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. I det här avsnittet hör du redaktionsmedlemmarna Carl Hempel, Tommy Wahlström och Klas Skarin. Medverkar gör också Anders Norén, teknisk chef på Bil Sweden.


Du kan lyssna i spelaren högst upp på sidan genom att trycka på play-knappen. Du kan också prenumerera på Vi Bilägares podcast via iTunes och valfri podapp! Vi finns också på Spotify!

Trevlig lyssning, önskar Vi Bilägares redaktion.

Diskutera: Vad tyckte du om detta avsnitt?
Taggar: Podcast

Kommentarer

#1
2020-01-10 18:59

Vad var det egentligen för skillnad på mängden rost på Mondeo och Passat? Tyckte beskrivningarna lät jämförbara.

#2
2020-01-11 09:23

Frågan är väl om bilarna gått under exakt samma förhållanden. Annars blir ju jämförelsen ganska ointressant. Mondeon fick en trea i rostbetyg innan extrabehandlingar av fordbilar upphörde, så det gäller denna bil och är ju inte så dåligt utan i klass med Volvo.

#3
2020-01-11 16:07

Ford bättrade på sitt rostskydd på bilarna från årsmodell 2008. Denna bil är från 2015 och är väldigt rostig. Har Ford slutat med att extraskydda bilarna och i såna fall, när? Detta är ett exempel där man inte får den bil som man betalar för.

#4
2020-01-11 22:58

Vill minnas att Ford bara gjorde extrabehandlingen under nåt år så den är nog avslutad för länge sen. Gissningsvis i samband med generationsbytet av Focusen 2011. Toyota gjorde ett liknande, kortvarigt drag några år tidigare i samband med att dom fick kritik för bristande rostskydd. Man förbättrar, tidningarna hyllar lyhördheten och nåt är senare slutar man men då har man redan fått sina hyllningar och köparna tror att dessa förbättringar fortfarande gäller.

#5
2020-01-12 17:00

Ford extrabehandlade bilarna mellan 2008-2017 ganska många år med andra ord. Denna Mondeo är alltså extrabehanlad. Tror dock inte att behandlingen innefattade demontering av täckplast med mera, utan var ju något som gjordes specifikt för Sverige.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.