Bild
Nästa artikel
Punktering, cykelsemester och draghäst

Punktering, cykelsemester och draghäst

Podcast

Avsnitt 132: Maria, Anders och Tommy är tillbaka från semestern och har massor att berätta om sina äventyr med nya och gamla långtestbilar.

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. I det här avsnittet hör du redaktionsmedlemmarna Anders Helgesson, Tommy Wahlström och Maria Dahlin. 

Du kan lyssna i spelaren högst upp på sidan men även ladda ner podden gratis (högerklicka på filen intill artikeln och välj "spara länk som"). Med podden nedladdad kan du lyssna när du vill och var du vill. Du kan även prenumerera på Vi Bilägares podcast via iTunes och valfri podapp!
 
Trevlig lyssning, önskar Vi Bilägares redaktion.

Diskutera: Vad tyckte du om veckans avsnitt?
 
Taggar: Podcast

Kommentarer

#1
2019-08-16 17:56

Ja, Norge rekommenderas å det varmaste! Särskilt områden kring Stryn/Loen/Olden.

#2
2019-08-16 20:26

Det finns ju två olika system för övervakning av däcktryck och XC40 använder ju den trubbigare sorten med ABS beräkning och den modellen kan inte varna för omedelbara svåra punkteringar som i det här fallet.
Ett typexempel på ett scenario då man inte har någon nytta av det systemet.

Samtidigt kan man se konsekvenserna och det besvär och den röra det blir när man inte har ett riktigt reservdäck att byta med.
Att tycka det som hände var toppenbra är en märkligt avtrubbad modern reaktion i jämförelse med hur mycket bättre det skulle varit med ett reservdäck.

#3
2019-08-19 11:21

Punkteringen hände ju vid ett vägarbete där får man ofta den typen av skärskador på däck av grovt krossad sten ,kunde kanske undvikits med låg fart under 20 km, där kommer nackdelarna med stora breda hjulen på moderna bilar med en äldre bil med reservhjul hade det varit fixat på en kvart istället för bärgare hyrbil tågresa, allt är inte bättre på nyare bilar

#4
2019-08-19 14:42

Här håller jag med Grosser! Lägg till Geirangerfjorden och Trollstigen, men åk omvänt, ta Trollstigen upp och sedan kommer du fram till Geirangerfjorden, sedan kör man upp på Dalsnibba och hoppas på fint väder den dagen man är där och har en magnifik utsikt över Geirangerfjorden och övriga nejden innåt landet med snöklädda berg. En tur ut med båt ut på Geirangerfjorden krävs också som är guidad som berättar under turen vad det är man ser, tex Seven sisters waterfall och friaren på andra sidan fjorden. Sedan Ålesund och Atlanterhavsveien och vidare upp mot Trondheim är en fin tur. En tur till Stryn sommerski är en upplevelse att åka slalom, när vi var där strax efter midsommar snöade det förfullt uppe på berget.....

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.