Bild
Nästa artikel
Podcast

Polisen om påsktrafiken, provkörning av Skoda Karoq och test av småbilar

Publicerad 2022-04-15 14:00
Avsnitt 276: ”Skärp er och ring 112 när det behövs”, säger trafikpolisen. Skoda Karoq har uppdaterats men har den blivit bättre? Skoda Fabia var i sin tidigare generation en stadig prenumerant på förstaplatsen när vi testade småbilar. Hur går det när den senaste versionen Fabia får möta de regerande småbilsmästarna Renault Clio och Honda Jazz?

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. Medverkande i detta avsnitt är Hans Nilsson-Lanér, gruppchef på trafiksektionen vid Stockholmspolisen, Klas Skarin, Calle Carlquist och Tommy Wahlström. 


I veckans avsnitt av Vi Bilägares podcast pratar vi påsktrafik med Hans Nilsson-Lanér, gruppchef på trafiksektionen vid Stockholmspolisen. Han ska själv köra långt i påskhelgen och börjar med att kolla däcktrycket.

– Jag tror det är något många slarvar med. Man tar för givet att allt funkar eller hyr en bil där man tror allt är bra. Men man ska ta ett varv runt bilen först.

Får man köra med dubbdäck fortfarande om man ska åka norrut?

– Ja, man får ju ha dubbdäck fram till den 15 april och det inträffar ju mitt under påsken. Finns det risk för dåligt väglag som snö och is får man behålla dubbdäcken på.

Så om jag säger att jag ska åka till fjällen får jag ha kvar dubbdäcken även efter 15 april?

– Tittar polisen in i en bil med en ensam förare utan packning får man kanske ta en diskussion om man verkligen är på väg till fjällen eller inte. Men sitter hela familjen i bilen med packning och takbox ser man på förhand att det är fjällresa på gång.


Flygturen i Teslas fabrik som Calle nämner kan du se här nedan.

Prenumerera med Apple Podcaster Prenumerera med Spotify Prenumerera med Google Podcasts

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.