Bild
Nästa artikel
Podcast

Podcast: Kan ny teknik få oss att rattsurfa säkert?

Publicerad 5 december 2014 (uppdaterad 4 oktober 2018)
Avsnitt 13: Vad har hänt med förarmiljön i dagens bilar och går det att rattsurfa säkert? Mikael Schultz och Tommy Wahlström diskuterar det och mycket mer i veckans avsnitt av Vi Bilägares podcast.
Tryck på play och lyssna in Vi Bilägares podcast. I det här avsnittet hör du som vanligt Andreas Jennersjö som får besök av biltestare Mikael Schultz redaktionschef Tommy Wahlström.
 
Du kan lyssna i spelaren högst upp på sidan men även ladda ner podden gratis (högerklicka på filen intill artikeln och välj "spara länk som"). Med podden nedladdad kan du lyssna när du vill och var du vill. Inom kort dyker Vi Bilägares podcast även upp på Itunes.
 
Trevlig helg, önskar Vi Bilägares redaktion.
 
Diskutera: Vilken bil tycker du har den konstigaste, roligaste eller bästa förarmiljön?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2014-12-05 18:57
Havsfidran

Ja det var ju det jag funderade över i en kommentar om rattsurfandet häromdagen. Kommer man att riskera få böter i framtiden för att man höjer värmen eller reglerar fläkt hastigheten, eftersom man måste in i ett menysystemet och riskerar tappa fokus på vägen? Tycker det är helt sjukt detta att det bara blir en skärm som ersätter alla vanliga gamla hederliga reglage

#2 • 2014-12-06 11:03
Hackenbush

Hur man än ser på det så gör man inställningar med enkla knappar enormt mycket fortare än att gå in i en dataskärm och leta i menyer.

#3 • 2014-12-19 16:19
celef

Jag tycker det ser jäkligt najs ut med en stor "iPad" på instrumentbrädan, jag skulle gärna ha det också i min Citroën cx pallas

#4 • 2015-01-01 18:28
sackese

En sak som jag funderat över är vi som är långsynta, hur skall vi bete oss med all denna nya teknik, vi kan ju inte hålla på med att sätta på oss glasögon när vi skall pilla på dessa skärmar....

Kanske något för ViB att titta på!

#5 • 2015-01-10 05:07
tupperwarebike

Jag tycker att skärmar men en massa menyer o skit ska vara som tillval.. o vi andra kan fortsätta med våra enkla knappinställningar ... jag vill inte sitta på motorväg o leta inställningar i menyer ,då e jag ju inte med på vad som händer i trafiken ...inte konstigt det krockas till höger å vänster idag ,folk fipplar för mycket med allt annat electronik skit istället för att köra bil .

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.