Nästa artikel
Peugeot e-208, Honda e, Mini Cooper SE, Fiat 500e, Mazda MX-30 och skandinavernas favoritmodell i AutoIndex
Podcast

Peugeot e-208, Honda e, Mini Cooper SE, Fiat 500e, Mazda MX-30 och skandinavernas favoritmodell i AutoIndex

Publicerad 16 juni 2021 (uppdaterad 16 juni 2021)
Avsnitt 231: När redaktionen testar små elbilar går åsikterna isär om vilken som är bäst. Och vi fortsätter mata ut resultat från Sveriges största konsumentundersökning om bilar, den här gången med nordiskt perspektiv.

I veckans avsnitt av Vi Bilägares podcast konstaterar redaktionen att nu börjar stora volymerna elbilar komma ut på marknaden. Anders berättar att han nyligen såg tio Skoda Enyaqs under en resa mellan Stockholm och Malmö.

– Nu kommer dom, och förbered er på handgemäng vid laddstolparna, säger han och tror att romantiken kring elbilsladdning kommer att försvinna.

– Istället för att säga ”åh, du har en elbil, ta lite ström”, kommer folk säga ”ge sjutton i mina säkringar och mina uttag!”

Tommy läser upp ett mejl från poddlyssnaren Max som efter att ha hört avsnitt 226 om omkörningsetik ville markera mot en alltför närgången förare av en Audisuv genom att bromsa in. Det hela slutade med att Max blev instängd i körfältet på motorvägen då en annan Audi kom och blockerade framför honom för att hjälpa den första Audin att hämnas.

– Audiförare nu får ni skärpa er! Föregå med gott exempel och var schyssta i trafiken, säger Maria.

– Och oavsett vad jag säger i podden ska man inte bromsa för att markera mot andra bilar, tillägger Tommy.

Anders har lett ett test av fem små elbilar. När ekonomin skulle sammanställas visade det sig att lilla Peugeot e-208 har ett ordinarie pris på 494.000 kronor.

– Det är väl vad en Skoda Enyaq kostar? Frågar Tommy.

– Faktiskt lite mer. Men Peugeot kör just nu kampanj 60.000 rabatt – jag tror kampanjen blir permanent. Dessutom har Peugeot gett uppgift till Skatteverket om ytterligare 20.000 kronor lägre pris. Jag kan tänka mig att man kan gå till Peugeothandlaren med prutmån och få ner det till runt 400.000 kronor, svarar Anders.

 

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. I det här avsnittet hör du Tommy Wahlström, Klas Skarin, Anders Helgesson och Maria Dahlin. 

Du kan lyssna i spelaren genom att trycka på play-knappen. Du kan prenumerera på Vi Bilägares podcast helt gratis via iTunes eller valfri podapp! Vi finns också på Spotify!

Trevlig lyssning önskar Vi Bilägares redaktion!

Diskutera: Vad tyckte du om detta avsnitt?

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.