Bild
Nästa artikel
Podcast

Opel Grandland, Tesla Model 3 och veckans nyheter

Publicerad 2021-10-26 08:11 (uppdaterad 2021-10-26 08:13)
Avsnitt 251: Hamnar Opel orättvist i skymundan i Stellantis gigantiska skugga? Vi provkör uppdaterade suven Grandland som kanske kan ändra på det. Dessutom har vår Tesla fått en hjärntransplantation och vi har provkört nya Model 3. Och så veckans nyheter om nya regler för A-traktorer, Transportstyrelsens registertabbe och det idealiska laddnätverket.

Laddnätverket Ionity ska lansera en ny teknik som heter ”Plug & charge”. Den innebär att elbilsägarna helt enkelt bara kan köra fram till laddstolpen och plugga in sladden. Laddningen sätts igång automatiskt och något kreditkort behövs inte varje gång bilen ska laddas.

– Det blir så mycket enklare när laddstationen och bilen pratar ihop sig om laddningen, säger Tommy Wahlström.

Regeringen ska utreda en skärpning av reglerna för A-traktorer. Hastighetsgränsen kan även höjas till 45 km/tim, något som ska göra körning på exempelvis 2+1-vägar tryggare.

– Jag tycker det är en rimlig förändring, säger Fredrik Diits Vikström.

Tommy har provkört den uppdaterade versionen av Tesla Model 3. Han berömmer den för pigga köregenskaper och en räckvidd som ingen annan bil i samma klass kommer i närheten av, och kallar den för en av marknadens bästa elbilar.

– Efter en dag i den här bilen tycker ingen som kört den här bilen att elbilar är tråkiga.

Men den Model 3 som ingår i Vi Bilägares begagnatstall gör ofta ”spökinbromsningar” utan förvarning när Autopilotsystemet är aktiverat.

– Det är obehagligt. På vanlig väg kan den få för sig att bromsa jättesnabbt av någon anledning. 2+1-vägar är ett jättestort problem för Autopilot som den hanterar dåligt. Och körfältsbyte klarar jag bättre själv än med bilens teknik.


Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. Medverkande i detta avsnitt är Maria Dahlin, Tommy Wahlström och Fredrik Diits Vikström.

Du kan lyssna i spelaren genom att trycka på play-knappen. Du kan prenumerera på Vi Bilägares podcast helt gratis via iTunes eller valfri podapp! Vi finns också på Spotify!

Prenumerera med Apple Podcaster Prenumerera med Spotify Prenumerera med Google Podcasts

 

Kommentarer till artikeln (2)

  • 2021-10-24 12:08 Det där med Teslas rangers…
  • 2021-10-22 15:08 Tillverkningen av Grandland…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.