Nästa artikel
Korsförvirring och sommarsulor
Podcast

Korsförvirring och sommarsulor

Publicerad 22 mars 2019
Avsnitt 112: Vi pratar om årets test av sommardäck, går vilse i kinesiskt bilutbud och berättar om provkörningen av Volkswagen T-Cross.
Tryck på play och lyssna in Vi Bilägares podcast. I det här avsnittet hör du redaktionsmedlemmarna Nils Svärd, Anders Helgesson och Maria Dahlin.
 
Du kan lyssna i spelaren högst upp på sidan men även ladda ner podden gratis (högerklicka på filen intill artikeln och välj "spara länk som"). Med podden nedladdad kan du lyssna när du vill och var du vill. Du kan även prenumerera på Vi Bilägares podcast via iTunes och valfri podapp!
 
Trevlig lyssning, önskar Vi Bilägares redaktion.

Diskutera: Vad tyckte du om veckans avsnitt?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2019-03-24 17:03
Raphael

Jag ser fram emot däcktestet. Jag funderar på om jag ska byta sommarsulor nu eller köra en säsong till. De är fortfarande lagliga. De hetaste kandidaterna är Klébér Dynaxer HP4, Falken Ziex 310, Toyo CF2 Proxes och Nexen Fera SU01. Alltså däck i mellanklassen. Billigare än premium och bättre än budgetdäcken från Kina. Dimension 195/55 R16 och belastningsindex 91. Jag lutar åt Toyo för det är ett välbalanserat däck som har fått bra betyg för slitstyrka. Falken har enligt tester ett lite bättre grepp, men sämre slitstyrka. Och jag tror det är för sportigt för mig. Klébér är alltid bra, men är lite dyrare än övriga kandidater. Jag funderar vidare...

#2 • Uppdaterat: 2019-03-26 06:39
VW Polo 2012

Hej Raphael, Inte vet jag vad du jobbar med, men lite reklam anar ja i alla fall, eller..?

#3 • Uppdaterat: 2019-08-15 00:04
Raphael

Polo, reklam för att jag lyfter mina tankar om däck? Nu har jag köpt däck. Det blev Falken som jag bestämde mig för till slut. Det fanns i lager i Sverige i min dimension. Ska man köpa sommardäck bör man nog göra det på våren om man vill ha störst urval. På hösten tömmer de lagren för att få plats med vinterdäcken, då kan en del dimensioner vara slut - men å andra sidan kan man få bättre pris.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.