Nästa artikel
Jeep Renegade 4xe och Cupra Leon Sportstourer e-Hybrid
Podcast

Jeep Renegade 4xe och Cupra Leon Sportstourer e-Hybrid

Publicerad 30 oktober 2020
Avsnitt 198: Klas jagar drömmen om att aldrig bli stillastående i terrängen med Jeeps lilla laddhybrid och Tommy tror att nya ”Cöpran” med sladd kan bli ett riktigt fynd. Maria har baktankar om att köpa nya tillval till redaktionens Tesla.

I senaste avsnittet av Vi Bilägares podcast avslöjar Tommy Wahlström att den Hyundai Kona Electric som ingår i Vi Bilägares begagnatstall verkar ha fått en ”12-voltsstroke”.

Elbilar har både ett stort och ett litet batteri, och det lilla 12-voltsbatteriet verkar nu vara urladdat lagom till vinterdäcksbytet.

– Den blinkar med helljuset och instrumenten flimrar, säger Tommy Wahlström.

GM ska väcka liv i det gamla insomnade bensinslukarmärket Hummer för att bygga en ny eldriven pickup. Det är en nyhet som Klas Skarin, redaktionens ”hillbilly”, välkomnar.

– Hoppas den kommer till Europa, säger han.

Tommy Wahlström har hämtat ut en Mercedes och skulle köra tillbaka den till redaktionen med den adaptiva farthållaren som tittar efter hastighetsskyltar längs vägen och anpassar hastigheten själv.

– Den hittade en 50-skylt och tvärnitade. Det är tråkigt att de inte lyckats få till de här systemen. Volkswagen har samma problem, säger han.

Han har även provkört Seats nya prestandakombi med laddkontakt som numera säljs under namnet Cupra. Han är imponerad av prestandan och prislappen.

– Den går som ett troll! Det skriker om däcken och den får 36 000 kr i miljöbilsbonus. Men infotainmentsystemet buggade ur helt under provkörningen och klimatanläggningen vägrade fungera. Plötsligt kom fyra ingenjörer och tryckte på allt. Då var det inga coronasäkra avstånd längre. Ingen lyckades få igång den. 

Klas Skarin har provkört Jeeps nya laddhybrid Renegade 4xe. Den har en ganska stark drivlina men känns ändå slö, tycker han.

– Bensinmotorn rusar och jag förstår inte riktigt varför. Man är bortskämd med att köra lyxigare bilar men det här känns inte genomtänkt och ganska yxigt.

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. I det här avsnittet hör du Klas Skarin, Tommy Wahlström och Maria Dahlin.  

Du kan lyssna i spelaren högst upp på sidan genom att trycka på play-knappen. Du kan prenumerera på Vi Bilägares podcast helt gratis via iTunes eller valfri podapp! Vi finns också på Spotify!

Trevlig lyssning önskar Vi Bilägares redaktion!

Diskutera: Vad tyckte du om detta avsnitt?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.