Bild
Nästa artikel
Framåt för sjusitsare

Framåt för sjusitsare

Podcast

Avsnitt 26: I år gör ett par nya flexbilar entré. Hör om rykande färska provkörningarna av nya Ford S-Max och BMW:s sjusitsiga vapen för att norpa åt sig nya kunder.

Tryck på play och lyssna in Vi Bilägares podcast. I det här avsnittet hör du Andreas Jennersjö som får besök av reporter Fredrik Diits Vikström och biltestare Mikael Schultz.

Du kan lyssna i spelaren högst upp på sidan men även ladda ner podden gratis (högerklicka på filen intill artikeln och välj "spara länk som"). Med podden nedladdad kan du lyssna när du vill och var du vill. Du kan även prenumerera på Vi Bilägares podcast via iTunes och valfri podapp!
 
Trevlig helg, önskar Vi Bilägares redaktion.

Diskutera:  Vilken sjusitsare skulle du kunna tänka dig att äga?

Kommentarer

#1
2015-05-05 19:57

Verkar som om allt fler svenskar vill efterlikna amerikanerna genom att köpa så stora bilar som möjligt. Trots att det finns en ganska stor procent som varken kan köra eller parkera dessa åbäke. Min son filmade fån sin balkong en förare som försökte parkera ett sådant skrälle som föraren körde in i/ut ur sju gånger .i en parkeringsruta innan hen tycktes nöjd. Problemet var väl till största delen att föraren inte vred på ratten varken vid backning eller inkörning. Samma procedur upprepades varje morgon.

Trots att dessa bilar skall kunna parkeras i en p-ruta måste många använda en stor del av rutan bredvid troligen för att undvika att någon nuddar den egna bilen men struntar i om man slår upp dörren mot andra bilar.

#2
2015-05-07 10:59

Focus, det var bättre förr, eller hur.
En volvo 145 rymde 2 vuxna och 8 barn där bak, drog 1,5 utan katalysator med takbox och rostade totalt sönder på 10 år.
Inga bälten och farsan kedjerökte vid ratten. ABS löste man med lite ADHD spasmer i högerfoten bara.

Det var bättre förr.

#3
2015-05-07 17:52

Vilken j-a jämförelse. Folk kunde iallafall hjälpligt köra och parkera sina bilar. Att man nu överöser bilarna med diverse bling-bling innebär ingen förbättring av förarnas o-kunskaper.

#4
2015-05-10 13:51

Inte så praktiskt med dessa stora frontrutor när solen gör att AC måste blåsa för fullt hela tiden för att få en dräglig temperatur i bilen, å hur går det i krocken med älgen när takets framkant börjar vid förarens huvud.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.