Nästa artikel
Amfibiebilar, tältvagnar och nytt om långtestbilarna
Podcast

Amfibiebilar, tältvagnar och nytt om långtestbilarna

Publicerad 2023-08-25 14:00
Avsnitt 316: Amfibiebil – ett alternativ med bra flyt såhär i översvämningstider! Och nu kommer tältvagnen: ett lätt, billigt och lyxigt alternativ till husbilen! Dessutom senaste nytt om våra långtestbilar och rödmärkta cykelbanor.

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. Medverkande: Fredrik Diits Vikström, Nils Svärd och Tommy Wahlström.

Vi har blivit med mail! Har du frågor, synpunkter eller tips på ämnen som poddredaktionen ska ta upp – skriv till podd@vibilagare.se.


I senaste avsnittet pratar vi bland annat om Linus Lundqvists framgångar i IndyCar, om rödmålade cykelgator som ska höja säkerheten och sommarens elbilsreor. Dessutom: Rödmålad cykelgata ska höja trafiksäkerheten.

Amfibiebilar, är det lösningen när nu snart sagt varje vägstump är översvämmad? Vi har besökt amfibiebilsmässan Amphib 2023 i tyska Traben.

Vi rapporterar från sommarens körningar med långtestbilarna Kia Niro EV, Mazda CX-60 och Mercedes T-klass. En hade alldeles för kort räckvidd, en hade alldeles för sömnigt temperament och en klarade sommarens utflykter alldeles utmärkt!

Är husvagn för krångligt och husbil för dyr? Vi har testat alternativet tältvagn. En lösning som passar bra för elbilar men också har sina nackdelar.

Rea på elbilar! Tesla har reat ut ett gäng specialbilar. Model 3 med tvåhjulsdrift och stort batteri som ger omkring 60 mils räckvidd för under 500 000 kr! Begagnatpriserna har inte alls hängt med. Man begär mer för två–tre år gamla bilar med 4 000 mil på mätaren. Visserligen med fyrhjulsdrift, men ändå. 

Samtidigt går BYD Atto 3 Comfort att privatleasa för 2 995 kr/mån (1 000 mil per år, 12 månaders avtal). Det blir 36 kr per mil exklusive drivmedel, skatt och försäkring (3 695 kr/mån med treårsavtal för lyxigare versionen Design.)

Prenumerera med Apple Podcaster Prenumerera med Spotify Prenumerera med Google Podcasts

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.