Nästa artikel
”Varning för turbulens i den svenska bilvärlden”
Krönika

”Varning för turbulens i den svenska bilvärlden”

Publicerad 10 december 2022
Bilägarna får förbereda sig på en omtumlande vinter, enligt Niklas Carle.

Detta är en krönika. Det innebär att innehållet är skribentens egen uppfattning.


Det gångna året har varit speciellt på många sätt. När pandemin äntligen släppte lite på greppet om oss var det många som såg fram emot en vardag som vi är vana vid. Med snön vinandes utanför redaktionsfönstret kan vi snabbt konstatera att det sällan blir som tänkt.

Det oroliga världsläget, energikrisen och de snabba svängningarna inom den svenska politiken har vänt upp och ner på både privatpersoners och företags vardag. Under året har vi sett drivmedelspriserna skena, backa tillbaka och skena igen. Elpriserna likaså. I bilhallarna har begagnade bilar i vissa fall kostat mer än nya och avtal har rivits upp av säljare som inte kan garantera leveranser.

Likaså har bonusen för miljöbilarna försvunnit, vilket skapat en större klyfta mellan de som förespråkar eldrift och de som anser att bensin och diesel är vägen framåt.

»Behovet av välproducerad motorjournalistik är större än någonsin.«

På Vi Bilägares redaktion har det turbulenta bilåret visat sig genom en ökad mängd samtal och mejl till redaktionen. Behovet av välproducerad, oberoende motorjournalistik är större än någonsin, vilket är en självklar effekt av ovanstående. När ekonomin är ansträngd och osäkerheten kring framtiden stor förstärks rädslan för att ta fel beslut. Detta gäller i synnerhet kring de delar av vår vardag som vi inte kan leva utan och som påverkar vår privatekonomi starkt, som bilen och boendet.

Vår yttersta strävan är att guida dig som läsare till ett väl fungerande, säkert och ekonomiskt försvarbart bilägande. Vi vet hur viktig bilen är för att få ihop vardagen, men också hur känslig den är för nya beslut som påverkar ägandekostnaderna.

När du läser det här är vi i full färd med att planera inför kommande år, varför vi gärna tar emot tips från dig som läsare. Kanske finns det något som du undrar lite extra över som du vill att vi skall förklara, ifrågasätta eller räkna ut? Skicka dina förslag till redaktionen@vibilagare.se och skriv 2023 i ämnesraden. Vanlig post går självklart också bra. Då är adressen Vi Bilägare, Box 23 800, 104 35 Stockholm.

Stort tack på förhand!

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 11 december 2022 Med extrema, säljbromsande…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.