Nästa artikel
Zafira Life en bussigare flexbil
Nyheter

Zafira Life en bussigare flexbil

Publicerad 10 januari 2019
Opel visar nya generationen av sin MPV och lovar eldrift om två år.
Opel Zafira lanserades för första gången 1999 och nu är det dags för fjärde generationen. Den har fått tillägget Life och finns nu i tre olika längder: Small på 4,6 meter, Medium, som mäter 4,95 meter och Large som är 5,3 meter lång, alla med plats för nio passagerare. Som jämförelse är S-modellen drygt en decimeter kortare än utgående Zafira och L-versionen är 65 centimeter längre. 
Bland finesserna finns öppningsbart fönster i bakluckan, tvådelat panoramasoltak och elektriska skjutdörrar som kan öppnas med en fotviftning. Sätena i den kortaste versionen av bilen kan plockas ut och i de längre utförandena kan man välja utrustningsnivån Lounge, vilket innebär massagestolar i framsätet och justerbara läderstolar bak, så att passagerarna kan sitta vända mot varandra. 

Till hjälp har föraren adaptiv farthållare, autobroms som upptäcker fotgängare, head up-display, trötthetsvarnare, automatisk växlare mellan hel- och halvljus och 360-graders backkamera. Infotainmentsystemet styrs från en 7-tums pekskärm och har stöd förApple Carplay, Android Auto finns inte i Sverige än.
Under 2019 lanserar Opel sin nya uppkopplingsservice Opel Connect, som hjälper till med live-navigering med aktuell trafikinformation, direktkontakt med vägassistans och nödsamtal. Om krockkuddarna löser ut ringer bilen automatiskt 112. 

Zafira Life kommer att finnas antingen som framhjulsdriven eller fyrhjulsdriven. Till en början är det fossila drivlinor som gäller, men det dyker också upp en helt eldriven version i början av 2021. 

Diskutera: Vad tycker du om Opel Zafira Life?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.