Bild
Nästa artikel

Webb-TV: Karl ny småbil från Opel

Nyheter

Småbilen Karl från Opel kommer till Sverige i sommar. Vi Bilägare har tittat närmare på nyheten.

Kommentarer

#1
2015-03-03 21:37

Det tycker inte jag är ett problem (att det inte finns autobroms). Håll sikten framåt istället för att knäppa med mobiltelefonen så skall du se att det går bra!

#2
2015-03-04 14:10

Å andra sidan tycker jag som en potentiell förare av bilen/föraren framför den som är närsynt eller gör annat än kör bilen att autobroms på hans bil skulle vara en utmärkt lösning och kunna bespara mig livslångt lidande av t ex nackskador åsamkade av en påkörning bakifrån... Det är nog ingen tillfällighet att just autobromsen anses som en mycket viktig funktion för att minska skadorna på bilförare och passagerare i samband med kollisioner.

#3
2015-03-04 14:17

Autobroms är ett måste idag med allt telefonfepplande och gps/radio knappande på skärmar i bilarna.
Volvo tar ju fram en själkörande bil så att "förarna" kan knappa och surfa ännu mer i framtiden.
Blir ju kul, Sitta på jobbet framför en skärm, knappa på skärmen i bilen och titta på TV på kvällen och dessemellan kolla telefonen. Det blir en skärm i nyllet konstant då.
Själv njuter jag hellre av de vyer som glider förbi när jag är ute och kör bil, känner inget som helst behov av att sitta och surfa i bilen när jag "kör".

#4
2015-03-04 14:28

Hacken - skall vi vara ärliga så har problemet med närsynta förare funnits långt innan det blev vanligt med smartphones även om det säkert är ännu vanligare idag, tyvärr. Och jag håller med dig helt men när människor ändå av nån orsak "måste" pyssla med annat än själva körningen - så länge vill i alla fall jag att så många bilar som möjligt får autobroms i rödaste rappet.

#5
2015-03-04 21:56

GM försöker sig på lite "badge engineering" igen fast tar det ett steg längre.
En Daewoo Matiz/Chevrolet Spark i uppfräschad kostym.
Det ska bli spännande att läsa att läsa vad pressen säger om bilen när den testas, rätt pris och dom kanske kan stjäla lite kunder från PSA/Toyota trillingarna.

#6
2015-03-05 04:14

Det här är en helt ny modell med helt ny teknik från grunden, det är inte frågan om någon uppfräschning här.
Denna och kommande Spark togs fram och utvecklades av Opel i Tyskland samtidigt.
Och har ingenting att göra med någon Daewoo.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.